Skip links

Nu e magie! E neurologie

Ca să vezi tabloul, trebuie să faci un pas în spate

Pacienții noștri, contemporanii ca să le spunem așa, sunt cu mult diferiți față de ce învățăm în școală, fie ea universitară sau post-universitară. Organismul uman trăiește într-un mediu dinamic, care este în permanență afectat de diverși factori externi: fizici (mișcare/lipsă de mișcare), metabolici (alimentație/toxine/viruși), emoționali (factori de stres, aspectele legate de finanțe, sănătate, creșterea copiilor, alte responsabilități) și de mediu (familie/serviciu/evenimente globale).

01 Tratăm cauza, nu efectul

Lucrurile trebuie să fie simple, mai ales în medicină. Acesta este motivul pentru care serviciile noastre sunt extrem de nișate, iar uneori par holistice sau mai greu de înțeles de pacienții care încă nu au ajuns la noi.

Efectul, cel căruia nu îi acordăm prea multă atenție, este simptomatologia, manifestările fizice cu care pacientul ajunge la noi: durere, letargie, oboseală, disfuncții, libido scăzut. Toate acestea sunt manifestări ale unor dezechilibre de care pacientul, de cele mai multe ori, nu este conștient.

02 Vedem ce e în spate

Noi tratăm cauză, ce e în spate, ce e subconștient sau inconștient, ce e ascuns.

Problema reală nu este acolo unde doare. Când pacienții mei îmi povestesc ce li se întâmplă, ce doare sau ce nu funcționează, eu analizez dincolo de cuvinte: ce postură are atunci când vorbește, ce expresie a feței, ce tonalitate folosește, unde își duce privirea. Toate aceste detalii sunt martori tăcuți a ceea ce trăiește acea persoană.

03 Corpul este un întreg. Îl tratăm global: emoțional, mental, fizic

Noi privim organismul global: emoțional, mental și fizic și ne uităm la probleme de sănătate în profunzime. Ne uităm de fapt la cauză, nu neapărat la simptomatologie, la manifestările fizice. Acestea din urmă sunt doar martori pentru noi și ne ajută să vedem compensările corpului pe o anumită problemă.

Metoda

Sistemul Empatio presupune un circuit bine stabilit al pacientului, ce presupune 3 etape, validate de mii de cazuri tratate până în prezent.

  1. Analiza stării pacientului – se face în cadrul consultației inițiale

Analizăm ce și unde te doare, dacă doare, plus alte simptome prezente, adică starea generală de sănătate a organismului.

  1. Stabilim metoda de abordare a problemei

Identificăm problema principală (fie că este durere sau alte manifestări patologice), îi explicăm pacientului cauza și apoi îi prezentăm abordarea terapeutică optimă care să rezolve problema rapid și eficient.

  1. Recuperare

Aici nu vorbim doar despre clasica recuperare medicală. Aceasta este doar o piesă a sistemului Empatio – Dr. Orest. Noi recuperăm starea de echilibru a pacientului, matricea perfectă a unui întreg echilibrat fizic, emoțional și mental.

Tot obiectivul tratamentului este să aducem pacienții nu la o stare de funcționare, ci la una de performanță. Terapia noastră se concentrează întotdeauna pe restabilirea întregului organism, nu doar a unei părți. Nu tratăm doar mâna, spatele sau piciorul, tratăm tot organismul.

Tehnica

PDTR este o terapie neurologică, focusată pe restabilirea controlului asupra corpului și reacțiilor organismului la stres, oboseală, dureri cu diverse origini și regiuni.

Deoarece 92-95% din informațiile pe care le primește creierul sunt inconștiente, în majoritatea cazurilor simptomele pe care le simțim noi (durere, instabilitate, limitări ale mișcării, oboseală, scăderea randamentului) au la baza erori de soft și nu neapărat leziuni ale țesutului, nervilor, coloanei sau articulațiilor.

PDTR este o terapie nedureroasă, se aplică la toate categoriile de vârstă și, cel mai important, rezultatul se resimte imediat și este de durată.

Este folosită testarea musculară, ca metodă de interacțiune cu sistemul nervos, identificată capacitatea de a menține o contracție și răspunsul adecvat la stimulii efectuați de terapeut. Bazându-ne pe datele neurofiziologice, noi știm care trebuie să fie răspunsul organismului. Dacă acest răspuns este inadecvat sau distorsionat, identificăm cauza și corectăm reflexul. PDTR este utilă la toate tipurile de afecțiuni, cu excepția leziunilor de creier și măduvă, afecțiuni reumatologice în faza acută a inflamației și tulburări psihiatrice.

Acest website foloseste cookie-uri pentru a imbunatati performanta!